Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відбулась лекція, присвячена спецефектам в кіно

У галереї «Бузок» відбулась лекція, присвячена спецефектам в кіно

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася публічна лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського. Темою лекції стали виразні засоби кінематографа: «Спецефекти в кіно: від виникнення до сучасності».

«Кінематографія це вид мистецтва, що вимагає яскравих візуальних ефектів. І саме яскраві, захоплюючі спецефекти - одне з основних завдань комерційного кінематографа. Якщо в 20-ті роки головною складовою бюджету картини був оклад акторів і зйомка масовки, то в сучасному кінематографі це постановка спецефектів», - сказав Володимир Миславський.

В ході лекції кінознавець розповів про виникнення і розвитку спецефектів з початку 20-го століття до сьогоднішніх днів. Присутні також отримали можливість подивитися уривки старих кінофільмів американських, французьких і радянських режисерів.