Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школярі та студенти хочуть закріплювати теоретичні знання з правознавства на практиці

Школярі та студенти хочуть закріплювати теоретичні знання з правознавства на практиці

Сьогодні в ході прес-конференції заступник голови обласної державної адміністрації Олег Анпілогов розповів про результати проведеного дослідження на тему «Соціологічний моніторинг правової культури школярів і студентів Харківської області». У дослідженні брали участь школярі 9-11 класів та студенти вищих навчальних закладів.

«Результати дослідження показали, що і школярі, і студенти жваво цікавляться знаннями права, усвідомлюють, що знання прав та механізмів їх реалізації - це гарантія впевненості у завтрашньому дні. Школярі заявили про те, що їм цікавий процес отримання знань про право, але навчальна література здається їм нудною і нецікавою», - зазначив заступник губернатора.

Олег Анпілогов розповів, що було ухвалено рішення передати результати дослідження в Міністерство освіти в науки для аналізу фахівців .

«На думку представників молоді, крім теоретичних знань про право їй необхідні практичні знання. І вони зацікавлені в тому, щоб такі навички отримувати предметно на зустрічах з працівниками суду, правоохоронних чи виконавчих органів. І, на мій погляд, це один з найважливіших аспектів, які необхідно враховувати в процесі навчання, у тому числі і у вищій школі», - сказав заступник голови ХОДА.