Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Влада і опозиція повинні сісти за стіл переговорів

Влада і опозиція повинні сісти за стіл переговорів

Про це в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. На його думку, для вирішення ситуації, що склалася, потрібен конструктивний діалог. Влада відкрито заявляла, що вона готова до нього, але опозиція не підтримала таку пропозицію. «Ми сьогодні маємо з вами фактично дві країни. Одна - мітингує, друга - справно працює, в тому числі, і за тих, хто сьогодні працювати не хоче. Вивели людей на вулиці - що далі? Який шлях виходу з цієї ситуації? Єдиний можливий вихід з ситуації - представникам влади та опозиції сісти за стіл переговорів. Необхідно домовитися, що і як виправити для того, щоб разом далі розвивати нашу країну, а не виводити людей на вулиці. Але до сьогодні від жодного представника опозиції я не чув такої пропозиції. Навпаки, вони закликають до революції, до зміни влади неконституційним способом, тим самим ще більше підігріваючи ажіотаж на вулицях і площах Києва», - сказав Михайло Добкін.

Також він зазначив, що потрібно відмовитися від усіх протиправних дій, тому що влада не буде розмовляти з тими, хто веде говоорить мовою ультиматуму.

«Потрібно розблокувати всі адміністративні будівлі, звільнити площі, сісти за стіл переговорів, висловити свої вимоги, дати можливість працювати Кабінету Міністрів і Верховній Раді. Якщо потрібно - зробити пропозицію, щоб опозиція увійшла в частину уряду і показала не язиком, а умінням і розумом, як вони вміють працювати. Я думаю, що такий варіант це єдино можливий мирний вихід з ситуації, що склалася», - підкреслив голова ХОДА.