Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На площі Свободи відбувається мітинг на підтримку євроінтеграційного курсу України

На площі Свободи відбувається мітинг на підтримку євроінтеграційного курсу України

Більше 100 000 осіб зібралося на найбільшій площі Європи, щоб висловити свою підтримку політиці Президента України. У мітингу беруть участь представники вищих навчальних закладів, провідних підприємств міста, студентства та всі небайдужі жителі Харківщини. Біля сцени розгорнуто два з'єднаних полотнища прапорів – прапор України і прапор Європейського Союзу. Також мітингувальники тримають численні гасла з закликами «Нам до душі європейські цінності!», «Ми – рівноправні партнери з ЕС!», «Молодь України – за євроінтеграцію!», «ЄС – так! Скороченню робочих місць – ні!»

Голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін, звернувшись до мітингувальників, підкреслив, що присутність небайдужих харків'ян на площі – це підтримка Президента Віктора Януковича в його прагненні відстояти національні інтереси України і в переговорах з Росією, і в переговорах з європейським співтовариством.

«Ми багато чуємо про те, що ті, хто не хоче підписання в тому вигляді, в якому нам пропонують, Угоди про асоціацію з ЄС, проти євроінтеграції. Це неправда. Насправді саме наш Президент зробив за три роки більше, ніж всі інші політики, для того, щоб наша країна підійшла у всеозброєнні до угоди про асоціацію. Ми готові, але чи готові бачити нас сильними і рівноправними? Я вважаю, що ті умови, які отримала наша країна, не можуть влаштувати трудовий народ, не можуть влаштувати тих, хто прагне до Європи не для галочки, а для того, щоб зробити нашу країну сильніше», – сказав Михайло Добкін.