Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відбулася творча зустріч з автором світового бестселеру «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою

У галереї «Бузок» відбулася творча зустріч з автором світового бестселеру «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою

В інформаційно-виставковому центрі «Бузок» 26 листопада в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S,» харків'яни поспілкувалися з поетом, публіцистом, драматургом, автором світового бестселера «Кремлевские жены» Ларисою Васильєвою. Представляючи гостю, директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич зазначила, що для інформаційно-виставкового центру «Бузок» це незвичайна подія.

«Щодня тут буває дуже багато гостей. Іноді у вихідні дні до 5 тисяч осіб! Але для нас це велика честь приймати харків'янку Ларису Васильєву, і я б хотіла подякувати всім людям, які причетні до того, що в наше місто сьогодні приїхала справжня Жінка з великої літери. Що б я зараз не говорила, все це буде зайвим з однієї простої причини - складно говорити про людину, за яку говорять його думки, викладені на простому паперовому полотні. А скільки цих чудових думок ще не викладено, ще не реалізовано! Проте я впевнена, що після відвідування Харкова у Лариси Миколаївни виникне ще більше ідей», - сказала Вікторія Маренич.

Лариса Васильєва прекрасний поет, автор більше 20 поетичних збірок, але широку популярність їй принесли книги, над якими вона працювала протягом 80-х років ХХ століття. Тема жіночої долі в історії держави відображена в її книгах
«Жёны русской короны», «Кремлевские жёны», «Дети Кремля», «Жена и муза».

Відповідаючи на питання читачів, як народилася ідея написати книгу саме про дружин, вона відповіла: «Ця ідея народилася від моєї вередливості. Від того, що я хотіла знати, що сталося з людством? Нашим великим російським людством. Що трапилося? Чому життя таке складне, заплутане, несправедливе? Де коріння? І все це призводило до ідеї родини. До взаєминам між чоловіком і дружиною. Що зробили в цей вік ці жінки? Та нічого. Вони були політичними трансвеститами. Якими і зараз є дуже багато жінок, що вийшли в світ. Вони займаються чоловічою політикою, не вкладаючи сюди материнського начала. І від цього багато що відбувається занадто жорстко, не так, як має бути», - сказала Лариса Васильєва.

На завершення вечора Вікторія Маренич повідомила, що вже в наступному році харків'яни зможуть зустрітися з Ларисою Васильєвої ще раз, вже в якості гостя Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень».