Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Комунальні ЗМІ є найкращим джерелом інформації про роботу вищих і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування

Комунальні ЗМІ є найкращим джерелом інформації про роботу вищих і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування

Інформаційно-роз’яснювальна робота є важливою складовою і необхідною умовою успішної реалізації соціально-економічних реформ, що проводяться в Україні з ініціативи Президента України, а комунальні засоби масової інформації є найбільш наближеним до територіальної громади області джерелом інформації про роботу вищих і місцевих органів державної влади та місцевого самоврядування. Про це повідомила в ході селекторної наради директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Говорячи про обласну газету «Слобідський край», вона нагадала, що за останні роки творчий колектив редакції вжив заходів щодо осучаснення видання, зробив його інформаційно привабливим для читача, забезпечив широке висвітлення життя районів на шпальтах газети. Створено сайт газети, який входить до п’ятірки найбільш відвідуваних сайтів нашого регіону.

«Повинна відзначити, що керівництво таких районів, як Близнюківський, Печенізький, Борівський, Зачепилівський, усвідомлює роль офіційного органу Харківської обласної ради та Харківської облдержадміністрації в житті своїх територіальних громад. План нинішнього року з передплати тут перевиконано. В той же час, Сахновщинський та Ізюмський райони не здолали й третини плану. Найгіршою є ситуація у Харківському районі, він є абсолютним аутсайдером за всіма показниками», – повідомила Вікторія Маренич. 

В цьому році до лідерів  передплати на газету «Слобідський край» приєднався Барвінківський район. Показники передплати на головну газету області в Краснокутському, Красноградському і Дворічанському районах свідчать про систематичну інформаційно-роз’яснювальну роботу з боку районних державних адміністрацій. Є група районів, де план передплати виконано на чверть і більше – це Коломацький, Вовчанський, Богодухівський райони. Найнижчі показники у Ізюмському, Харківському, Первомайському, Лозівському, Золочівському районах.

Теги