Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Середня заробітна плата в сільському господарстві має бути не нижче середньообласної

Середня заробітна плата в сільському господарстві має бути не нижче середньообласної

Середня заробітна плата в сільському господарстві не може кардинально відрізнятися від середньої заробітної плати в середньому по області. Таку думку висловив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в багатьох районах області успішно впоралися із завданням підвищення середньої заробітної плати працівникам сільського господарства. Наприклад, в Харківському районі вона складає більше 3 тис. грн., але в той же час в Печенізькому немає і 2 тис. грн. «Я не вірю, що майже на 40% відрізняється рівень заробітної плати в цих двох районах. Значить, проблема в тому, що в тих районах, де не можуть сьогодні відзвітувати по заробітній платі, виплачують винагороду у конвертах або недоплачують співробітникам», – зазначив губернатор.

Михайло Добкін повідомив, що робота з підвищення рівня заробітної плати на селі найближчим часом буде завершена. У разі необхідності буде надана допомога керівникам районних адміністрацій, але занижувати оплату працівникам сільського господарства або приховувати прибутковий податок нікому не буде дозволено.

«Всі мають звикнути до того, що ховати заробітну плату не можна. Ми будемо залучати до цього податкову службу, якщо буде необхідно, будемо звертатися до правоохоронних органів, але з усіма несумлінними керівниками сільгосппідприємств будемо боротися. Тому що це – прибутковий податок. Ці гроші залишаються в місцевих бюджетах тих сільських рад, які сьогодні, фактично, не мають інших джерел поповнення дохідної частини бюджету. Ці люди в підсумку обкрадають самі себе. Сільські ради, які недоотримають ці гроші, могли б направити їх на розвиток населених пунктів. Підвищення заробітної плати призведе до покращення рівня якості життя сільського населення», – заявив глава ХОДА.