Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Золоте століття Голівуду стало темою публічної лекції в галереї «Бузок»

Золоте століття Голівуду стало темою публічної лекції в галереї «Бузок»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках реалізації іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбулася третя публічна лекція кінознавця, історика кіно, члена Національної спілки кінематографістів України і гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства, доцента Харківського національного університету мистецтв імені Котляревського Володимира Миславського. Темою лекції став «Золотий вік Голівуду», – період між 1930-ми і початком 1950-х, коли відбувалося становлення існуючої і понині системи виробництва фільмів.

«Зараз проводиться безліч заходів у рамках фестивалю «Харьковская сирень. P.S.», і в галереї «Бузок» відбудеться цикл лекцій, присвячених кінематографу. Кожна лекція буде розповідати про той чи інший період, який відбувався у світовому кіно, наприклад, про історію комбінованої зйомки або про появу мультиплікації», – сказав кінознавець.

В ході лекції Володимир Миславський розповів про перший звуковий фільм, який вийшов на екрани в 1927 році, про проведення першої церемонії вручення премії Американської кіноакадемії, яка пізніше стала відома як премія «Оскар».

«Золотий вік був епохою великого жанрового розмаїття – знімали новинні ролики, анімаційні фільми, фільми-серіали, мюзикли і комедії. Було створено безліч класичних кінокартин», – зазначив Володимир Миславський.