Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У листопаді 2013 року на Харківщині планується організувати Дні відкритості

У листопаді 2013 року на Харківщині планується організувати Дні відкритості

Під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич розповіла про організацію медіа-проекту «Відкрита влада».

Вікторія Маренич підкреслила, що метою проекту є максимальне залучення районних державних адміністрацій для забезпечення поширення потрібної інформації не лише на обласному, а й на районному рівні. Було визначене коло питань для висвітлення, виходячи із актуальних проблем та особливостей Харківського регіону.

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА підкреслила, що участь голови обласної державної адміністрації, його заступників, керівників структурних підрозділів у Днях відкритості носила різноплановий характер. Це прес-конференції і брифінги, прес-тури по області, участь у теле- і радіоефірах, пряма лінія в обласній газеті, спілкування із інтернет-користувачами в соціальній мережі Facebook. Вперше був організований спільний брифінг заступників голови обласної державної адміністрації.

«Вирішили застосувати маленьку інтригу. Зібрали заздалегідь запитання журналістів кожному заступнику голови ХОДА. Потім із імпровізованого барабана кожен учасник брифінгу витягував запитання і відповідав на них. Запитання надходили різні і стосувалися не лише роботи, а носили особистий характер. Саме ці запитання та відповіді на них надали діалогу «влада - журналісти» характеру невимушеності та щирості», - сказала Вікторія Маренич.

Також Вікторія Маренич зазначила, що в рамках медіа-проекту була передбачена організація семінарів для керівників районних друкованих комунальних ЗМІ та відеоператорів, майстер-клас для працівників Інтернет-видань. Семінар і майстер-клас проводили запрошені з Києва фахівці: незалежний медіа-експерт та провідний відеооператор Першого національного каналу.

«Всього протягом 3-12 червня в рамках проекту «Відкрита влада» було організовано 82 заходи. Враховуючи ефективність цієї форми взаємодії влади зі ЗМІ та побажання журналістів щодо продовження такої практики, у листопаді нинішнього року знову планується організувати Дні відкритості», - зазначила Вікторія Маренич.