Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина обрана регіоном реалізації пілотного проекту з роздержавлення районних друкованих ЗМІ

Харківщина обрана регіоном реалізації пілотного проекту з роздержавлення районних друкованих ЗМІ

Про це під час свого виступу на засіданні колегії Державного комітету телебачення і радіомовлення України з порядком денним: «Про стан інформаційного простору Харківської області» розповіла директор Департаменту масових комунікацій ХОДА Вікторія Маренич. Вона зазначила, що в області здійснюються заходи щодо реформування комунальних друкованих ЗМІ.

«Харківщина обрана регіоном реалізації пілотного проекту з роздержавлення районних газет. Його учасниками стануть «Сільські новини» Валківського району, «Красная звезда» Чугуївського району, «Трибуна трудящих» Харківського району, «Зоря» Золочівського району, «Промінь» Краснокутського району, «Маяк» Богодухівського району, «Наш край» Кегичівського району, «Обрії Ізюмщини» Ізюмського району та «Вісник Куп'янщини» Куп’янського району. Якщо в Україні приблизно 10% редакцій комунальних газет підтвердили свою участь у пілотному проекті, то на Харківщині бажаючих першими вступити в ринкові відносини майже третина», - зазначила Вікторія Маренич.

Директор Департаменту масових комунікацій ХОДА також додала, що питання реформування комунальних ЗМІ розглядалося на 4 обласних семінарах-нарадах із участю представників Юридичного департаменту обласної державної адміністрації, Національної спілки журналістів України та правління Харківського відділення Національної спілки журналістів України.