Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створені комунальні підприємства мисливської спрямованості

У Харківській області створені комунальні підприємства мисливської спрямованості

Сьогодні на пленарному засіданні сесії депутати Харківської обласної ради ухвалили рішення про створення в області 5 комунальних підприємств мисливського спрямованості. Згідно з рішенням в області діятимуть комунальні підприємства Харківської обласної ради «Слобожанський мисливець-1», «Слобожанський мисливець-2», «Слобожанський мисливець-3», «Слобожанський мисливець- 4» і «Слобожанський мисливець-5». Статутний фонд кожного з них складе 50 тис. грн., що виділяються з обласного бюджету. Раз на рік підприємства зобов'язані звітувати про свою діяльність.

Необхідність ухвалення даного рішення обумовлена ​​закінченням терміну договору на користування мисливськими угіддями з обласною організацією «Українського товариства мисливців і рибалок» (УТМР). Майже 80% мисливських угідь області віднесено до державного мисливського резерву. Враховуючи, що відповідно до статті 22 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», одному користувачеві може бути надано не більше 35% від загальної площі угідь області, яка складає більше 2 млн. га, створюється саме п'ять комунальних підприємств.

«У нас було два шляхи: залишити все, як є, або взятися за організацію полювання на території Харківської області самостійно. Якби більшість фахівців і мисливців влаштовувала нинішня ситуація, напевно, треба було залишити все, як є. Ми ж чудово розуміємо, що відтворенням звірів УТМР не займалося, що охороною угідь теж не займалося, якщо де і процвітало браконьєрство, то там, де не було належної уваги. А звір, з одного боку, під серйозним тиском браконьєрів, з іншого боку - через відсутність кормової бази взимку, просто зникав. УТМР не зміг зайнятися організацією цього процесу. Ми, порадившись з громадськістю, ухвалили рішення організувати це силами області. Найголовніше, що умови для людей не погіршаться, ціни вище не будуть, пільги збережуться. Але ми будемо дуже ретельно підходити до контролю за тими територіями, які відведені під мисливські угіддя», - сказав під час сессії голова ХОДА Михайло Добкін.