Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Робота з профілактики негативних явищ та формуванню навичок здорового способу життя - одна з основних задач молодіжної політики

Робота з профілактики негативних явищ та формуванню навичок здорового способу життя - одна з основних задач молодіжної політики

Про це під час засідання Громадської гуманітарної ради розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської обласної державної адміністрації Дмитро Перепелиця. «На даний час в області налічується понад 30 тис. наркозалежних молодих осіб, більше 2 тис. ВІЛ-інфікованих, 317 осіб, хворих на СНІД, 173 особи, хворі на сифіліс, 441 особа, хвора на гонорею. І це лише, офіційні данні, отримані від державних установ», - повідомив Дмитро Перепелиця.

За його словами, в минулому році соціологами було проведено біоповедінкове дослідження з оцінки чисельності уразливих груп населення в Харківському регіоні.

«За даними дослідження в області налічується 24,6 тис. споживачів ін’єкційних наркотиків; 6,4 тис. робітників комерційного сексу. І ми розуміємо, що, нажаль, майже 80% від кількості представників «груп ризику» це саме молодь. Ці данні доводять, що робота з молоддю щодо профілактики негативних явищ та формуванню навичок здорового способу життя є однією з основних задач молодіжної політики», - розповів Дмитро Перепелиця.