Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» планується розширити географію основного журі

На VI Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» планується розширити географію основного журі

Про це повідомила сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич. «Згідно з Положенням про фестиваль «Харьковская сирень», одна і та сама людина може бути членом журі протягом тільки 3-х років, і член журі не має права виносити на розгляд роботи своїх учнів», – нагадала вона.

Співголова оргкомітету зазначила, що вже отримано попередню згоду від польського актора театру і кіно Міхала Жебровського, який з великим інтересом і натхненням сприйняв пропозицію стати членом журі кінофестивалю «Харьковская сирень», і висловила надію, що планам метра ніщо не завадить.

«Лодзь і польська кіношкола – це дуже гідний внесок в історію світового кінематографа, і я впевнена, що зустріч з цією видатною людиною поповнить знання дуже багатьох шанувальників «Харьковской сирени». Вони зможуть дізнатися про його творчу біографію та досягнення польської кіношколи», – заявила Вікторія Маренич.

У журі також передбачається представити українську, російську, латвійську і грузинську кіношколи. Україна буде представлена майстрами з Києва та Харкова, а з рештою ведуться переговори.