Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З січня 2017 року безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься всім категоріям громадян

З січня 2017 року безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься всім категоріям громадян

Як зазначив в ході прес-конференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Олег Анпілогов, з 1 січня 2013 року право на отримання безоплатної вторинної правової допомоги мають окремі категорії осіб: особи, до яких застосовано адміністративне затримання, адміністративний арешт; особи, підозрювані у скоєнні злочину; особи до яких як запобіжний захід обрано взяття під варту; особи, у справах яких відповідно до положень Кримінально-процесуального кодексу України участь захисника є обов'язковою. «З 1 січня 2014 року коло осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу розширяться, а з січня 2017 безоплатна вторинна правова допомога в повному обсязі буде надаватися всім без винятку категоріям осіб», - розповів Олег Анпілогов.

Безоплатна вторинна правова допомога надається громадянам згідно з реалізацією в регіоні соціальних ініціатив Президента України про надання безоплатної правової допомоги населенню.

Довідка. У відповідності зі ст.13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» безоплатна вторинна правова допомога - це вид державної гарантії , що полягає у створенні рівних умов або можливостей для доступу осіб до правосуддя. Вона включає такі види правових послуг : захист від обвинувачення, здійснення представництва інтересів осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу в судах та в інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами, а також складання документів процесуального характеру.