Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Партизани і підпільники поклали квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку

Партизани і підпільники поклали квіти до Меморіалу Слави в Лісопарку

Сьогодні на Меморіалі Слави в Лісопарку відбулася урочиста церемонія покладання квітів з нагоди Дня партизанської слави. У церемонії брали участь перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, заступник голови Харківської обласної ради Людмила Давидова, заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, директор Департаменту масових коммунікацій Вікторія Маренич, голова Харківської міської організації ветеранів України Микола Касьяненко, голова Харківської обласної організації партизан і підпільників Великої Вітчизняної війни В'ячеслав Масловський.

Валентин Дулуб розповів, що свято День партизанської слави був заснований за ініціативи харківських ветеранів, партизанів і підпільників, які разом з Євгеном Кушнарьовим, котрий тоді був губернатором Харківщини, вийшли з цією ініціативою до Президента України Леоніда Кучми.

«Партизанський рух на Харківщині почав розвиватися ще з початку Великої Вітчизняної війни. Вже в липні-серпні 1941 року на території Харківської області діяло 86 партизанських загонів, 69 дивізійних груп. Першим координуючим органом був секретар обкому партії Іван Бакулін, який створював партизанські загони разом з Олександром Зубарєвим. Саме вони стояли біля витоків створення партизанського руху. У цей день ми вшановуємо людей стійких, мужніх, які не зламалися і внесли великий внесок у Перемогу над німецько-фашистськими загарбниками. Вони билися в тилу ворога, вони теж його громили і внесли величезну лепту в нашу перемогу», - сказав Валентин Дулуб.