Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До листопада всі 684 відділення поштового зв'язку Харківської області нададуть спрощений доступ до адміністративних послуг

До листопада всі 684 відділення поштового зв'язку Харківської області нададуть спрощений доступ до адміністративних послуг

В ході прес-конференції директор Харківської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Едуард Баглаєнко зазначив, що в Харківській області проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту» стартував у червні 2013 року в Зміївському районі. Сьогодні за отриманням цих послуг вже можна звернутися в 282 відділення зв'язку Лозівського, Балаклійського, Богодухівського, Близнюківського та Великобурлуцького районів. До листопада всі 684 відділення поштового зв'язку області будуть надавати таку послугу.

Едуард Баглаєнко нагадав, що «Укрпошта» не ухвалює рішення про надання тієї чи іншої адміністративної послуги. Співробітники відділень зв'язку лише надають клієнтові необхідний пакет документів, а також консультативну допомогу в його оформленні та відправляють документи вже безпосередньо суб'єкту надання адміністративної послуги.

«Ми тут є посередниками. Вартість відправлення пакету документів на одну адресу 13,56 грн., а отримати відповідь можна або через відділення зв'язку, або через листоношу. Замовити цю послугу також можна або у відділенні зв'язку, або у листоноші за місцем проживання. Сьогодні у нас в переліку 42 послуги, з них найбільш затребувані: встановлення статусу та видача посвідчень ветерана праці, учасника війни, сприяння працевлаштуванню інвалідів, отримання ними освіти, встановлення статусу та видача посвідчень батьків та дітей з багатодітних сімей. З початку запуску проекту нами було надано більше 100 адміністративних послуг», – сказав Едуард Баглаєнко.