Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця 2013 року в Харківській області буде відкрито 34 центри надання адміністративних послуг

До кінця 2013 року в Харківській області буде відкрито 34 центри надання адміністративних послуг

Відповідно до Закону України «Про адміністративні послуги» в районах області та містах обласного значення вже відкрито 15 центрів надання адміністративних послуг. Крім того, 25 червня у Харківській області стартував проект «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Про це повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин облдержадміністрації Денис Ткачов.

Він зазначив, що учасниками проекту є суб'єкти надання адміністративних послуг, органи місцевого самоврядування області та ДП «Укрпошта». До кінця року 34 центри буде відкрито в усіх районах області та містах обласного значення.

«Створені раніше дозвільні центри, які займалися видачею документів дозвільного характеру та більше були орієнтовані на суб'єкти господарської діяльності, зараз стали структурним підрозділом Центрів надання адміністративних послуг. Найближчим часом тут можна буде отримувати паспорти, закордонні паспорти, пенсійні посвідчення і т.д. Близько 200 адміністративних послуг планується впроваджувати в Харківській області. Зараз їх надається близько 150», - сказав Денис Ткачов.

Він також підкреслив, що основна мета реалізації спільного проекту з «Укрпоштою» - наближення адміністративних послуг до населення, особливо що проживає в сільській місцевості. Тепер поштою можна буде переслати весь встановлений законом пакет документів і отримати всі необхідні документи назад. Вже сьогодні, не виходячи з дому, можна через листоношу отримати близько 42 адміністративних послуг, і список цей буде розширюватися.