Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2013 році навчальні заклади області забезпечені 15 709 комп'ютерами

У 2013 році навчальні заклади області забезпечені 15 709 комп'ютерами

Як зазначив сьогодні в ході конференції педагогічних працівників області заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євген Савін, на Харківщині активно реалізуються завдання Президента України щодо модернізації освіти та належної підготовки до нового навчального року. На його думку, на сучасному етапі науково-технічного прогресу і тотальної інтернетизації освітнього простору важливу роль у забезпеченні якості освітніх послуг відіграє використання комп'ютерної техніки і сучасного програмного забезпечення.

«Згідно з підписаною угодою між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки в Харківський регіон поставлено 2055 комп'ютерів. Половину цієї поставки отримали школи Харкова (1022 компютера). Це дозволило вирівняти показники за кількістю дітей на 1 комп'ютер. Вперше показники шкіл міста наблизилися до даних сільських районів. В цілому, в 2013 році навчальні заклади області забезпечені 15 709 комп'ютерами, встановленими за рахунок коштів з різних джерел фінансування. До мережі Інтернет підключені 833 загальноосвітні навчальні заклади, що становить 94% від їх загальної кількості, у сільських районах - 535 (92%). Я думаю, в цьому році ця робота продовжиться, і питання підключення шкіл до інтернету буде закрито», - сказав Євген Савін.

На жаль, зазначив віце-губернатор, цього року область ще не може поставити собі позитивну оцінку в забезпеченні мультимедійним обладнанням шкіл. Всього 450 установ мають мультимедійне обладнання. Але таке завдання перед ОДА є. «Я сподіваюся, що наступний рік ми присвятимо рішенню якраз цього питання», - додав Євген Савін.