Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласному диспансері радіаційного захисту населення створені умови, наближені до санаторних

В Обласному диспансері радіаційного захисту населення створені умови, наближені до санаторних

Про це розповів в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК заступник голови Харківської обласної адміністрації Ігор Шурма. Він зазначив, що для отримання санаторно-курортного лікування необхідно до 15 жовтня подати відповідні заявки. Так, на 2013 рік надійшло 2300 заявок на оздоровлення. Станом на сьогодні без урахування 4 кварталу є майже 50% путівок на оздоровлення від заяв, що надійшли, 64% від заявок на оздоровлення дітей. «У Харківській області сьогодні майже 22 тис людей, які відносяться до людей, потерпілих від аварії на Чорнобильській АЕС, і всі вони мають право при наявності медичних показань на санаторно-курортне лікування. Якщо людина не хоче проводити оздоровлення по тих путівках, які закуповує Міністерство соціальної політики, вона має право поїхати у конкретний санаторій, а потім отримати відповідну компенсацію», - зазначив Ігор Шурма.

Заступник голови ХОГА також підкреслив, що сьогодні на Харьковщині зроблено все, аби у диспансері радіаційного захисту населення люди, проходячи планове лікування, отримували послуги, наближені до санаторних. Так, завдяки соціальній ініціативі голови ХОДА харчування у диспансері є таким самим, як для інвалідів і учасників ВВВ в обласному госпіталі - 35 грн. на день для одного пацієнта виділяється на харчування і 40 грн. – на лікування. Крім того, обласна адміністрація у цьому році виділила і освоїла 1 млн. грн., завдяки чому у поліклініці поміняні усі вікна і дах. А ще 4 млн. до кінця року направлені на організацію роботи приймального відділення, фізіотерапевтичного відділення. Також у серпні відкривається новий стоматологічний кабінет в обласній стоматологічній поліклініці, де можна прийти огляд перед зубопротезуванням.

«В цьому році понад 300 чорнобильців відповідно до черги, яку вони нам самі подають, зможуть пройти первинний огляд і направитися на зубопротезування. В госпіталі вже існує стоматологічний кабінет на два стоматологічних крісла, і там чорнобильці отримують терапевтичну допомогу», - розповів Ігор Шурма.