Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всесвітньо відомий каскадер зустрівся з харків'янами в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.»

Всесвітньо відомий каскадер зустрівся з харків'янами в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.»

До Харкова прибув всесвітньо відомий каскадер, талановитий спортсмен, парашутист Бі Джей Ворт (BJ Worth). Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках іміджевого проекту «Харьковская сирень. P.S.» відбулася зустріч з ним – унікальна подія для всіх кінолюбителів і шанувальників каскадерського мистецтва. «У нас сьогодні дуже незвичайний день. Професія каскадера ще не була представлена ​​на нашому кінофестивалі «Харьковская сирень». Це людина, яка допомагає відомим людям стати ще відомішими, тому що вони постають справжніми Джеймсами Бондами», – представила гостя директор Департаменту масових комунікацій ХОДА, заступник голови оргкомітету Міжнародного фестивалю короткометражного кіно «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

«Я вперше в Україні. Я давно, з 1995 року, прагнув сюди потрапити, але виконати це бажання зміг тільки зараз», – заявив каскадер.

Бі Джей Ворт за підтримки Харківської федерації парашутного спорту проведе на DZ Майське навчально-тренувальний збір з групової акробатики в парашутному класі великі формації з перестроюванням «Sky Hopak» 30-way.

«Україна – країна, яка активно прагне до європейських стандартів, тому у нас з'явилася ідея запросити до нас Бі Джей Ворта. Переговори виявилися недовгими, і я цьому дуже радий. Відомий каскадер швидко прийняв нашу пропозицію. У нас було дві задумки: відкрити для Бі Джей Ворта Україну і поставити трюк», – заявив депутат Харківської облради, президент федерації парашутного спорту Харківської області Олег Шаповалов.

Довідка: Бі Джей Ворт (BJ Worth) – власник незалежної кінокорпорації Big Sky Productions. Режисер-постановник, кінорежисер, сценарист – чотириразовий переможець різних Міжнародних кінофестивалів, постановник повітряних трюків, організатор і виконавець трюків в повнометражних фільмах, телевізійних шоу і рекламних роликах, постановник повітряних трюків і провідний каскадер у дев'яти епізодах серії фільмів про Джеймса Бонда. Саме він виконував найскладніші повітряні трюки за Джеймса Бонда в легендарній «Бондіані». Бі Джей дублював Пірса Броснана у фільмах «Завтра не помре ніколи» і «Золоте око», Джона Глена в «Ліцензії на вбивство». Стрибав з Ейфелевої вежі у фільмі «Вид на вбивство» з Роджером Муром, і з літака в «Місячному гонщику».