Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Без захисту прав інтелектуальної власності неможливе формування позитивного іміджу держави

Без захисту прав інтелектуальної власності неможливе формування позитивного іміджу держави

Сьогодні відбулося друге засідання Координаційної ради з захисту прав інтелектуальної власності при ХОДА під головуванням заступника голови Харківської облдержадміністрації Євгена Савіна.  «На жаль, питання формування інформаційної культури, в основі якої лежить дотримання і захист прав інтелектуальної власності, в Україні продовжує стояти особливо гостро. Міжнародний альянс інтелектуальної власності, в який входять 7 найбільших асоціацій американських виробників контенту, визнав Україну найголовнішою піратською країною в світі. Тому ми не можемо розраховувати на серйозні іноземні інвестиції, на формування позитивного іміджу держави без роботи із захисту прав інтелектуальної власності», – заявив Євген Савін.

Він зазначив, що робота із захисту інтелектуальної власності триває. Координаційна рада є консультативним дорадчим органом, і для системних змін в ситуації всі структури, до сфери діяльності яких входить дотримання і контроль за правопорушеннями у сфері інтелектуальної власності, повинні приймати рекомендації ради до дії. Це дозволить змінити загальну ситуацію по всій Харківській області.

У ході засідання розглядалися питання про дотримання вимог чинного законодавства у сфері інтелектуальної власності, стан виявлення злочинів у сфері інтелектуальної власності та дотриманні ліцензійних прав при розповсюдженні та демонструванні фільмів.

Теги