Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Конкурентоспроможність - це барометр стану здоров'я економіки регіону

Конкурентоспроможність - це барометр стану здоров'я економіки регіону

Делегація Харківської області 5 липня в м.Києві взяла участь у конференції «Міжнародні індекси: красива картинка чи інструменти для прийняття рішень?» за ініціативи Фонду «Ефективне управління». До складу делегації Харківської області ввійшли представник новоствореного Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону ХОДА Євген Шаповал, а також директор Харківського регіонального центру з інвестицій та розвитку Олександр Дудка. Основними спікерами конференції були колишній голова парламенту Грузії Ніно Бурджанадзе, старший директор з глобальної конкурентоспроможності Корпорації продуктивності Малайзії Со Хун Лі, член Римського клубу Богдан Гаврилишин.

Під час дискусії були обговорені питання ролі міжнародних індексів і рейтингів в процесі ухвалення управлінських рішень, в тому числі, що стосуються регіонального економічного розвитку.

«Конкурентоспроможність - це барометр стану здоров'я економіки регіону, від того, які ліки, рекомендації будуть запропоновані, залежить успішність курсу економічної політики, що впроваджується. Діяльність Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону буде спиратися, в тому числі, на досвід таких країн, як Малайзія, де за допомогою діяльності корпорації глобальної конкурентоспроможності і продуктивності було досягнуто конкретних результатів в просуванні країни в міжнародних індексах та поліпшенні інвестиційної привабливості», - прокоментував результати конференції Євген Шаповал.

Також він зазначив, що при цьому дуже важливо чітко визначати ті фактори, які лежать в основі очікуваних результатів, ті умови ведення бізнесу, ті показники, які безпосередньо впливають на рішення інвестора прийти на дану територію.