Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Команді «Металіст» вручені срібні медалі чемпіонату України з футболу

Команді «Металіст» вручені срібні медалі чемпіонату України з футболу

Сьогодні на площі Свободи вшановували ФК «Металіст» – гравцям команди вручили медалі срібних призерів України футбольного сезону 2012-2013 років. У заході взяли участь Міністр України у справах сім'ї, молоді та спорту Равіль Сафіуллін, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і Президент Федерації футболу України Анатолій Коньков. «Я вітаю команду, тренера, керівництво та вболівальників клубу зі святом. «Металіст» довго йшов до цієї перемоги, але, зібравши всі сили і вміння, він досяг того, до чого прагнув довгі роки. Команда 6 разів ставала бронзовим призером, її вже почали називати «третьою силою», але вона знайшла в собі сили і довела, що це ще не межа. Деякі називають срібні медалі «Металіста» випадковістю, але я вважаю їх закономірністю. Команда змусила говорити про себе не тільки в Україні, але і в Лізі Європи. Упевнений, що в Лізі чемпіонів вона теж матиме похвальні відгуки. Сьогодні у вас є все – прекрасні футболісти, чудові тренери, підтримка мера і губернатора. Я бажаю вам не зупинятися на досягнутому», – зазначив у своєму привітанні Міністр.

Михайло Добкін привітав ФК «Металіст» з тим, що він вперше в своїй історії став срібним призером чемпіонату України і виборов право брати участь у Лізі чемпіонів.

«Ми сьогодні повинні сказати величезне спасибі харківському «Металісту» за те свято, що він нам вже подарував у чемпіонаті України, а головне – буде дарувати у наступному чемпіонаті України, Кубку України, а найголовніше – в Лізі чемпіонів. Спасибі президентові ФК «Металіст» Сергію Курченку, тренерському штабу, футболістам і вболівальникам – я думаю, що без вашої підтримки завоювати друге місце було б неможливо», – сказав губернатор.

Церемонія почалася з кадрів хроніки футбольних матчів команди «Металіст», починаючи з 60-х років XX століття, а також підборки з матчів останнього сезону. Команду привітали легенди футбольного клубу «Металіст» – радянський футболіст, тренер і начальник команди в 70-х – 80-х роках Станіслав Костюк, півзахисник і капітан харківського «Металіста» у 80-х Ігор Якубовський, воротар команди 1984-1990 рр., перший воротар в історії української збірної Ігор Кутєпов, ветеран команди, тренер молодіжної команди «Металіст» Олександр Іванов. 

Перед початком офіційної частини нагородження відбулася автограф-сесія членів команди «Металіст» і виступив «Танок на майдані Конго», а по закінченні розпочався концерт, на якому виступлять дует «Потап і Настя», співачка Нюша, група «Бі-2» і англійська виконавиця Софі Елліс-Бекстор. Концерт триватиме до опівночі, після чого харків'ян і гостей міста чекає лазерне та піротехнічне шоу, а також святковий феєрверк.