Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківській національній академії міського господарства присвоєно статус Національного університету імені О.М.Бекетова

Харківській національній академії міського господарства присвоєно статус Національного університету імені О.М.Бекетова

В урочистих зборах трудового колективу ВНЗ взяли участь перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб, Харківський міський голова Геннадій Кернес, радник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Беркута, Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, Генеральний консул Республіки Польща в Україні Ян Едвард Гранат, ректор ХНУМГ Володимир Бабаєв, представники творчої і культурної громадськості Харкова. Від імені голови ХОДА Михайла Добкіна  Валентин Дулуб привітав трудовий колектив з такою високою оцінкою їхньої діяльності і побажав подальших творчих успіхів у підготовці кадрів для всіх сфер житлово-комунального господарства України.

«Сердечно всіх вас вітаю з тим, що ВНЗ присвоєно звання «Національний університет», а також ім'я чудової людини, академіка архітектури Олексія Миколайовича Бекетова. Історія університету дуже славетна. За 90 років тут підготовлено велику кількість і наукових кадрів, і фахівців життєзабезпечення, без яких не обходиться жодне місто ні в Україні, ні в колишньому СНД. Ви єдиний профільний ВНЗ країни, який готує саме таких фахівців. За родом своєї діяльності нам доводиться постійно працювати з вашими випускниками, і я дуже вдячний вам за ті знання, які ви їм даєте, і які вони застосовують у роботі. Перебуваючи постійно на посту, ці люди не дозволяють вийти з ладу системам життєзабезпечення ні в м.Харкові, ні в Харківській області. Ми ними пишаємося, і будемо пишатися завжди», – сказав перший заступник голови ХОДА.

Вітальний адрес від Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула та Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника зачитав Анатолій Беркута.

Довідка: Харківський національний університет міського господарства імені О.М.Бекетова заснований в 1922 році і є найстарішим в Україні вищим навчальним закладом галузевого спрямування. Університет готує фахівців для забезпечення життєдіяльності сучасних міст та їх подальшого сталого розвитку.
До складу ХНУМГ ім.О.М.Бекетова входять 7 факультетів, 4 освітніх центру, 10 навчально-консультаційних центрів у регіонах країни, 2 технікуми, ліцей, аспірантура, докторантура, галузеві науково-дослідні підрозділи, науково-методичний центр. Загальна чисельність студентів становить 16000 осіб, серед яких понад 650 студентів з інших країн світу.