Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 700 тис. мешканців Харківщини внесено до реєстру осіб, які мають право на пільги

Більше 700 тис. мешканців Харківщини внесено до реєстру осіб, які мають право на пільги

З метою удосконалення обліку осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою, постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.2003 № 117 (із змінами) затверджено Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги. В області створено та підтримується в актуальному стані Реєстр, до якого станом на 01.06.2013 внесені дані про 724 тис. 339 пільговиків. Про це повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, відповідаючи на запитання, які надійшли в рамках Днів відкритості Харківської області.

«Головна мета Реєстру – налагодити чіткий облік даних про пільгові категорії населення за соціальною ознакою, а також запровадити систему адресних розрахунків з організаціями та підприємствами-надавачами послуг за фактично надані пільги по кожному пільговику. Місцевими органами праці та соціального населення налагоджено електронний обмін щодо персоніфікації надання пільг з підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку», - зазначив Ігор Шурма.

Він також підкреслив, що ца цей час заміна комплексної системи пільг на адресну грошову допомогу окремим категоріям громадян чинним законодавством не передбачена.

Довідка. Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, - автоматизований банк даних, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою згідно із законами України.