Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Заборгованість із заробітної плати на заводі ім. Шевченка планується погасити до кінця року

Заборгованість із заробітної плати на заводі ім. Шевченка планується погасити до кінця року

10 травня 2013 року було проведено нараду за участю фахівців облдержадміністрації, представників Державного концерну «Укроборонпром» і адміністрації заводу ім. Шевченка, метою якого була стабілізація ситуації на підприємстві. Були ухвалені рішення щодо необхідності уточнення портфеля замовлень на 2013 рік, погашення заборгованості із зарплати до кінця 2013 року і внесення змін до плану санації. Про це повідомив, відповідаючи на запитання, задані в рамках спільного брифінгу заступників губернатора у ході проекту «Дні відкритості Харківської області», заступник голови Харківської облдержадміністрації Андрій Моченков.

Він нагадав, що з 2009 року по сьогоднішній день завод знаходиться в процедурі санації, і як наслідок, позбавлений можливості самостійно брати участь у тендерах. Кредиторська заборгованість підприємства перевищує 90,0 млн.грн., з яких понад 25 млн. грн. складає заборгованість із заробітної плати.

Також заборгованість із зарплати мають інші державні підприємства області: завод Малишева – 8,1 млн.грн., Ізюмський тепловозоремонтний завод – 3,6 млн.грн., Харківський електромеханічний завод – 2,1 млн. грн., НДІ радіотехнічних вимірювань -– 2,0 млн. грн., ХКБД – 1,8 млн.грн., Харківський механічний завод – 1,6 млн. грн., Зміївський ремонтний енергомеханічний завод – 1,2 млн. грн.

За словами Андрія Моченкова, в 2013 році ДП «Завод ім. В.А. Малишева» планує поставити для Міноборони України 9 бойових машин «Булат» згідно з раніше підписаним контрактом.