Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Регіональна програма облаштування державного кордону буде затверджена у другому півріччі

Регіональна програма облаштування державного кордону буде затверджена у другому півріччі

«Робота міжнародних та міждержавних пунктів перетину державного кордону ведеться стабільно. Особливу увагу слід приділити місцевим пунктам пропуску, оскільки вони знаходяться в населених пунктах, де люди давно звикли просто ходити в гості один до одного, не відчуваючи при цьому ніякого дискомфорту і обмежень», – повідомив сьогодні в ході спільного брифінгу, який відбувся в рамках Днів відкритості Харківської області, заступник голови – керівник апарату ХОДА Василь Хома.

За його словами, на даний момент в області існує 9 пішохідних пунктів пропуску. Є певні вимоги до облаштування пунктів пропуску: має бути відповідна земельна ділянка - більше 600 кв. м, половина з яких має бути з бетонним або асфальтовим покриттям, там має бути навіс, інформаційний щит і шлагбаум для того, щоб працівники митних служб могли оформляти тих осіб, які перетинають державний кордон.

Василь Хома зазначив, що облдержадміністрація постійно веде діалог з представниками прикордонної служби по роботі, пов'язаній з облаштуванням місцевих пунктів пропуску. Намічено відповідні ділянки кордону, де є необхідність в створенні таких пунктів та переході громадян на суміжну територію, і вирішується низка питань, які потребують врегулювання на державному рівні.

Заступник губернатора – керівник апарату ХОДА також поінформував, що готується Регіональна програма облаштування кордону, яка в даний час проходить узгодження в структурних підрозділах ХОДА. Вона буде затверджена у другому півріччі 2013 року.