Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку збільшується

Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку збільшується

Обсяг прямих іноземних капіталовкладень в українську економіку за останній рік збільшився на 10%, зазначив Президент України Віктор Янукович. «Станом на кінець першого кварталу 2013 року загальний обсяг прямих іноземних капіталовкладень в економіку України склав більше ніж 55 мільярдів доларів США та збільшився у річному вимірі на 10%», - сказав Глава держави.  

Віктор Янукович наголосив, що за підсумками 2012 року приріст інвестицій в українську економіку становив близько 15%. «Цього замало, але я хотів би сказати, що в цьому році ці обсяги збільшуються. Зростає роздрібна торгівля - майже 13% у цьому році зростання», - зазначив він.

За словами Глави держави, відповідно до урядового макроекономічного прогнозу в цьому році Україна очікує зростання ВВП на рівні 3,4% за оптимістичним і 2,5% за песимістичним сценарієм. «Проте не виключено, що протягом року ці передбачення будуть дещо скориговані у зв’язку з економічними процесами в Європі і в світі, тому що наші економіки вразливі», - сказав Президент.

Теги