Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині будуть створені центри міжнародних проектів

На Харківщині будуть створені центри міжнародних проектів

Про це на засіданні колегії ХОДА розповів заступник голови ХОДА Юрій Сапронов. Він підкреслив, що для сприяння економічному розвитку Харківського регіону, протягом 2012 року ВНЗ міста велася активна робота зі створення двох регіональних центрів міжнародних проектів і програм. Юрій Сапронов також зазначив, що на засіданні ХХІІ сесії обласної ради планується провести церемонію підписання Договору про співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією, Харківською обласною радою, Асоціацією органів місцевого самоврядування, Харківським національним університетом імені Каразіна, Харківським національним університетом міського господарства імені Бекетова.

«Діяльність цих центрів буде спрямована на сприяння міжнародному і міжрегіональному співробітництву Харківської області у сфері міжнародних проектів і програм. Важливо, що сфера діяльності центрів відображає стратегічні та операційні цілі Стратегії сталого розвитку Харківської області до 2020 року: інноваційні проекти, екологія та охорона навколишнього середовища, енергозбереження та відновлювальні джерела енергії, реформування житлово-комунального господарства, сільське господарство, туризм, соціально-гуманітарні питання, міжнародне науково-технічне співробітництво. Ми впевнені, що об'єднання зусиль обласної адміністрації, обласної ради, районної влади, нових центрів, громадськості та навчальних закладів Харківської області дасть нашому регіону додаткові унікальні переваги і дозволить ефективно конкурувати з іншими регіонами у залученні ресурсів міжнародної технічної допомоги», - сказав Юрій Сапрронов .

За словами заступника голови ХОДА, одним з основних завдань цих центрів буде надання інформаційно-консультаційної, методичної допомоги районним державним адміністраціям, містам обласного значення, структурним підрозділам обласної державної адміністрації, координація їх роботи із залучення ресурсів міжнародної технічної допомоги.