Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область отримала Золоту медаль на ХХV Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2013

Харківська область отримала Золоту медаль на ХХV Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2013

Як повідомив директор Департаменту АПР ХОДА Віталій Панов, за результатами ХХV Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2013 та оцінки експертної комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України з 27 регіонів, які представляли свої експозиції, 8 областей отримали золоті медалі в різних номінаціях. «Наша область нагороджена Золотою медаллю за вагомий внесок у розвиток аграрного сектору в номінації «За краще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України», – сказав Віталій Володимирович. – Це єдина золота медаль у цій номінації».

Крім того, традиційно область була відзначена за високий рівень селекційно-племінної роботи у тваринництві. Представлені на виставці племінні тварини були нагороджені 15 дипломами різних ступенів (чемпіони виставки та дипломами I, II ступенів).

Зокрема, дипломи отримали: ДП дослідне господарство «Гонтарівка» Інституту тваринництва НААН – за племінну роботу у вівчарстві, ДП дослідне господарство «Борки» Інституту тваринництва, державне птахівниче племінне підприємство «Роздольне», приватна фірма «Агроімпекс» і Інститут тваринництва НААН – за племінну роботу з птахом, ТОВ Агрофірма «Хлібне» – за досягнення в свинарстві.

Також Департамент агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації і 41 підприємство отримали дипломи за участь у ХХV Міжнародній агропромисловій виставці-ярмарку АГРО-2013.

«Коли підбивалися підсумки, були відзначені кращі показники Харківської та Луганської областей. А наші аграрії, відвідавши виставку, ознайомилися з технічними нововведеннями, досягненнями та технологіями в сільському господарстві, що теж є великим плюсом для подальшої роботи», – підкреслив Віталій Панов.

Довідка. ХХV Міжнародна агропромислова виставка АГРО-2013 відбулася 22 – 25 травня в Києві. В ній взяли участь 1224 учасника з 17 країн світу. Різноманітні тематичні експозиції та колективні стенди, серед яких найбільш масштабною була експозиція Харківщини, розташувалися в 9 павільйонах виставкового центру і на всій його відкритої площі.