Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрилася міжнародна конференція з питань ресоціалізації правопорушників і підготовки персоналу пенітенціарних установ

У Курязькій виховній колонії ім. А.С. Макаренко відкрилася міжнародна конференція з питань ресоціалізації правопорушників і підготовки персоналу пенітенціарних установ

Сьогодні в Харківській області на базі Куряжської виховної колонії ім. А.С. Макаренко стартувала Міжнародна науково-практична конференція «Педагогічна спадщина А.С. Макаренко, сучасні підходи в організації процесу ресоціалізації неповнолітніх правопорушників та професійної підготовки персоналу пенітенціарних установ». В урочистому відкритті конференції взяли участь голова Державної пенітенціарної служби України, генерал-лейтенант внутрішньої служби Олександр Лісіцков, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, перший заступник голови Харківської обласної ради Олена Олешко, прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Євген Бараш, голова Дергачівської РДА Андрій Руденко.

Також у конференції беруть участь керівники територіальних органів ДПтС України, науковці і представники пенітенціарних систем Росії, Білорусії, Молдови та Нідерландів.

«Цей рік для нас ознаменований 125-ю  річницею з дня народження видатного педагога і вихователя Антона Макаренка. Святкування цієї річниці нерозривно пов'язане з місцем, де він втілював у життя свій талант - Куряжською виховною колонією. Програма сьогоднішньої конференції містить багато цікавих доповідей, які підштовхнуть всіх нас до пошуку сучасних підходів організації процесу ресоціалізації неповнолітніх правопорушників та підготовки персоналу пенітенціарних установ», - сказав Олександр Лісіцков, відкриваючи конференцію.

«Обласна державна адміністрація поділяє заклопотаність питаннями дитячої злочинності. Приділяється велика увага цій установі, тому що ми розуміємо, хто тут виховується, і якої уваги вимагають ці діти. Думаю, ця конференція дасть можливість обмінятися досвідом, а головне, що ми повинні винести звідси - це способи попередити дитячу злочинність, і якщо вже людина оступилася, зробити все можливе, щоб вона вийшла адаптованим громадянином нашої країни», - зазначив у свою чергу Валентин Дулуб .

Також перший заступник голови області вручив нагороди ХОДА найбільш заслуженим співробітникам пенітенціарної служби. Зокрема, серед нагороджених Олександр Лісіцков та його заступник Олександр Дудка.