Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулися урочистості, присвячені Шевченківському літературно-мистецькому святу «В сім'ї вольній, новій...»

Відбулися урочистості, присвячені Шевченківському літературно-мистецькому святу «В сім'ї вольній, новій...»

Сьогодні в Харкові в приміщенні ХНАТОБу відбулися урочистості, присвячені Шевченківському літературно-мистецькому святу «В сім'ї вольній, новій...». У заході взяли участь перший заступник міністра культури України Тимофій Кохан, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, заступник міського голови Ігор Терехов, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнецов. «Мені надзвичайно приємно, що наше літературно-мистецьке свято «В сімї вольній, новій…», яке ми проводимо на цій благословенній харківській землі, набуло статусу державного. Зі святом вас, друзі, і будемо шанувати Тараса Шевченка не тільки сьогодні, а все життя, бо то є наше життя, совість і слава», - з такими словами Тимофій Кохан звернувся до присутніх.

Також перший заступник міністра зачитав привітання від Президента України:

«Шановні друзі!

Щиро вітаю вас із відкриттям Шевченківського літературно-мистецького свята "В сім'ї вольній, новій...".

У ці травневі дні наші співвітчизники і світова спільнота вшановують пам'ять Тараса Шевченка - геніального поета, художника і мислителя. Його пророче слово та духовні заповіді є найвеличнішим надбанням Українського народу.

Цього року свято проходить на Харківщині, яка віддавна славиться талановитими й працьовитими людьми, потужним інтелектуальним потенціалом, багатим і самобутнім культурним спадком. Тут дорожать заповітами Тараса Шевченка, примножуючи здобутки нашої держави.

Бажаю усім щастя й благополуччя, гарного настрою та задоволення від творчого спілкування», - йдеться у вітальному слові Президента.

Теги