Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбувся майстер-клас майстра 3D-ефектів Олів'є Кауфера

У рамках фестивалю «Харьковская сирень» відбувся майстер-клас майстра 3D-ефектів Олів'є Кауфера

Сьогодні в рамках V Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» в кінотеатрі ім. Довженка відбувся майстер-клас почесного гостя фестивалю, французького режисера, продюсера і майстра 3D-ефектів Олів'є Кауфера. Він представив увазі глядачів двогодинний фільм «Одна ніч в цирку» (Une nuit au cirque), над 3D-ефектами для якого працював. Фільм отримав нагороду за краще захоплення S3D на європейському фестивалі «3D Stereo Media 2010». «Цей фільм був знятий під час Міжнародного фестивалю циркового мистецтва в Массі у Франції. У ньому брали участь найкращі циркові артисти різних країн світу», – підкреслив Олів'є Кауфер.

Майстер-клас зібрав повний зал глядачів. Майстер зі створення спецефектів розповів про історію стереоскопії, яка почалася ще до нашої ери, про принципи створення зображення в 3D і технологічну сторону процесу, а також про сучасні технології, які дозволяють створювати 3D-фільми.

«Секрети 3D не полягають тільки в чомусь одному, їх дуже багато. Кадр потрібно зробити так, як художник створює картину. Я хочу розповісти, що 3D існує вже багато століть. Історія 3D – це не тільки технології, які існують сьогодні. Початок їм було покладено ще Евклідом до нашої ери», – заявив Олів'є Кауфер.

Також він висловив переконаність у тому, що за 3D-технологіями майбутнє не тільки кіноіндустрії, але й телебачення. В даний час це питання викликає великий інтерес у Франції, а в Сполучених Штатах Америки вже працюють численні 3D-телеканали.

У перший день фестивалю Олів'є Кауфер залишив відбиток своєї долоні, який буде відлито в бронзі і займе належне місце на Алеї почесних гостей фестивалю.