Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина готова розвивати співпрацю з Ізраїлем

Харківщина готова розвивати співпрацю з Ізраїлем

26-27 квітня в Харківській області з робочим візитом перебуває заступник Міністра закордонних справ Держави Ізраїль пан Зеєв Елькін. Сьогодні заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов та директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Сергій Авершин обговорили з паном Зеєвом Елькіним перспективи розширення зв'язків між Ізраїлем і Харківською областю.

«У нас дуже добрі контакти з ізраїльськими компаніями. Сьогодні у нас вже на фінішній прямій початок великого інвестиційного проекту, де будуть брати участь ізраїльські гроші - «Село майбутнього». Також у нас істотно просунулися переговори щодо відкриття представництва та будівництва у нас заводу компанії з виробництва добрив Makhteshim Agan. Хочу відзначити, що за останні 3 роки, коли працює команда Михайла Добкіна, у Харкові суттєво змінився інвестиційний клімат, і ми сьогодні за всіма рейтингами, у тому числі за рейтингом Всесвітнього економічного форуму, який опитує бізнес, на провідних позиціях за інвестиційною привабливістю в Україні. Крім того, Харківщина знаходиться на другому місці за конкурентоспроможністю після міста Києва», - підкреслив Юрій Сапронов в ході зустрічі.

У свою чергу пан Зеєв Елькін відзначив великі перспективи розвитку співробітництва між Ізраїлем і Харківщиною і всією Україною.

«Харків і весь регіон змінюється і розвивається, думаю, що це багато в чому заслуга керівництва міста та області. На мою думку, у Харківщини величезні перспективи для розвитку. В цілому потенціал розвитку зв'язків між нашими країнами величезний. В останній рік спостерігалося серйозне зростання, нам вдалося вийти на показники докризового рівня економічного співробітництва, але на мій погляд, це тільки невеликий відсоток того, що могло б бути з урахуванням існуючого потенціалу і людського ресурсу», - сказав заступник Міністра.