Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У програму навчання членів Президентського кадрового резерву входять тренінги та навчання за кордоном

У програму навчання членів Президентського кадрового резерву входять тренінги та навчання за кордоном

Наказом Національного агентства України з питань державної служби затверджено програму та перелік заходів з професійного розвитку зарахованих до Президентського кадрового резерву. Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Управління державної служби в Харківській області Леонід Коновалов. За його словами, програма складається з кількох аспектів, в першу чергу це тренінги і стажування за кордоном. У структурі агентства є Центр адаптації державної служби до стандартів Європейського союзу, який основну частку навчання бере на себе. Також заходи щодо персонального розвитку осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, передбачають участь у роботі державних органів і органів управління далекого і ближнього зарубіжжя.

«15 квітня повернулася з Естонії група людей, зарахованих до Президентського кадрового резерву в минулому році. Там вони проходили стажування і переймали досвід роботи естонського парламенту та органів управління. Бере активну участь у тренінгових програмах кандидат від Харківської області. У липні-серпні цього року він у складі навчальної групи буде виїжджати на стажування до Швейцарії і Німеччини, для того, щоб узагальнити європейський досвід», – повідомив Леонід Коновалов.

Він також поінформував, що Президентський кадровий резерв формується на 5 років. У резерві кандидати та члени затвердженого списку можуть знаходитися 1 термін. Викладання ведеться двома мовами – українською та англійською, а серед вимог до кандидатів – знання однієї з мов Європейського союзу. В обов'язковому порядку кожен учасник резерву буде працевлаштований.