Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1 травня завершується прийом документів на зарахування до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

1 травня завершується прийом документів на зарахування до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації»

Про це повідомив в ході прес-конференції начальник Управління державної служби в Харківській області Леонід Коновалов. За його словами, минулого року в Харківській області було подано 63 комплекти документів, а в поточному році на даний момент налічується близько 10 кандидатів. «Якщо людина повинна вже наступного дня ухвалювати важливі рішення і нести відповідальність за них, керувати людьми на високому державному рівні, їй необхідна спеціальна підготовка. Для цього і був створений Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації». Мета створення резерву – знайти талановитих людей, навчити і підготувати їх до вирішення великих державних завдань», – підкреслив Леонід Коновалов.

За його словами, цього року набір кандидатів і прийом документів проводить Управління державної служби в Харківській області. Начальник управління зазначив, що за час, що залишився до завершення прийому документів, хотілося б привернути увагу всіх зацікавлених. «Невже в Харкові, першій столиці України, немає людей, які могли б стати елітою нації?» – підкреслив Леонід Коновалов.

Претендувати на зарахування до Президентського кадрового резерву можуть держслужбовці та керівники підприємств, до яких пред'являються дуже високі вимоги: кандидат повинен мати практичний досвід і бути лідером.

Довідка. До участі в конкурсі допускаються громадяни України, які:

- на день подання документів не досягли сорока років;
- відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу;
- вільно володіють державною мовою та однією з мов Європейського Союзу;
- мають повну вищу освіту відповідно до пріоритетних сфер державного управління;
- мають стаж роботи не менше десяти років (у тому числі не менше п'яти років стажу державної служби та/або служби в органах місцевого самоврядування, із них не менш як три роки на керівних посадах, чи не менше п'яти років стажу на керівних посадах у відповідних сферах соціально-економічного розвитку).