Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Майстер-класи, секції та цікаві зустрічі чекають на гостей кінофестивалю «Харьковская сирень»

Майстер-класи, секції та цікаві зустрічі чекають на гостей кінофестивалю «Харьковская сирень»

Як повідомила сьогодні в ході прес-конференції в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА, співголова оргкомітету кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич, повна програма фестивалю стане відома через тиждень. На харків'ян і гостей міста чекають зустрічі з новими акторами, майстер-класи та тематичні секції. «Ми продовжуємо напрям «мода в кіно». Торік була чудова секція, яка була присвячена оскароносному художнику по костюмах Варварі Каринській. Москвичі Єгор Зайцев і Маша Шароєва представлять у залі галереї «Бузок» дефіле у костюмах, які були підготовлені до ряду фільмів, зокрема «Дитинство Бембі» і «Турецький гамбіт». Буде професійна розмова про роль художників по костюмах і взагалі костюмів у створенні кінематографічного образу», – зазначила вона.

Проведе майстер-клас спеціаліст з 3D-графіки та спецефектів з Франції Олів'є Кауфер. Також працюватиме секція, присвячена Дню Перемоги, де продемонструють роботу Дмитра Лавриненка «Ніч у 641 день» – це стрічка, присвячена окупації Харкова.

«Ми звернулися до творчості наших співвітчизників, які незаслужено забуті. Світлана Живанкова – українська актриса, яка грала у фільмі «Вертикаль» з Володимиром Висоцьким, «Роки молоді» та інших. Зараз вона живе в Одесі і прийняла наше запрошення. Зустріч з нею дозволить кинути погляд на ті фільми, які супроводжували молодість наших батьків», – повідомила Вікторія Маренич.