Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки ініціативі Президента України робляться реальні кроки до реформування комунальних друкованих ЗМІ

Завдяки ініціативі Президента України робляться реальні кроки до реформування комунальних друкованих ЗМІ

Таку думку висловив голова обласного відділення Спілки журналістів України Олександр Голуб під час наради з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ, проведеної управлінням у справах преси та інформації ХОДА. Він зазначив, що така потреба з’явилася ще 12 років тому, але протягом цього часу конкретних заходів не було вжито. «Спілка журналістів давно дотримується тієї позиції, що роздержавлення просто необхідне. Разом з тим, ми усвідомлюємо, що коли провести його швидко і гамузом, ймовірно, що 80% районної преси просто зникне. Райони у нас мають не дуже велике населення, не всі передплачують районні газети і ще треба враховувати той факт, що зараз районна газета – рупор, який подає політику місцевої і загальнодержавної влади. Потім, гадаю, це вичерпається, і необхідно буде працювати в зовсім інших умовах. Вам доведеться вчитися плавати на глибокому», – підкреслив Олександр Голуб.

За його словами, в Україні є ціла низка газет, які реформувалися ще у 90-х роках і на даний момент пройшли всі бурхливі етапи становлення. Ті, кому це ще тільки доведеться робити, зможуть скористатися їхнім досвідом. Олександр Голуб зазначив, що перед виданнями буде широке поле діяльності, але жорстку конкуренцію витримають не всі.

Насамкінець голова обласної спілки журналістів побажав усім присутнім редакторам, щоб їхні видання залишилися суб’єктами господарювання через ті 5 років, впродовж яких буде відбуватися реформування, та висловив надію, що ті газети, до яких звикли на Харківщині, продовжать існування.