Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдання влади – створити умови для успішної роботи районних комунальних ЗМІ

Завдання влади – створити умови для успішної роботи районних комунальних ЗМІ

Сьогодні управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації проводить нараду з питань роздержавлення районних комунальних ЗМІ. У ньому беруть участь начальник управління Вікторія Маренич, голова обласного відділення Спілки журналістів України Олександр Голуб, керівник асоціації районної преси Костянтин Григоренко, юрист Національної Спілки журналістів України Тетяна Котюжинська та редактори всіх районних газет Харківської області. Як зазначила у своєму вступному слові Вікторія Маренич, в даний час існує ряд законопроектів, присвячених реформуванню та подальшому функціонуванню районних ЗМІ. Зокрема, Президент України доручив Кабінету Міністрів спільно з Національною спілкою журналістів, профспілками і представниками трудових колективів доопрацювати проект Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ». Цей проект передбачає поетапне реформування ЗМІ протягом декількох років за участю пілотних видань та розповсюдженням їх досвіду.

«Я стою на захисті інтересів районних комунальних ЗМІ, а моя сьогоднішня задача як представника влади – створити умови. У кожному регіоні свої особливості роботи комунальних видань. Для мене дуже важливо, щоб навіть через деякий час районні газети не опинилися на вулиці. Необхідно створити такі умови, щоб ці газети були конкурентноздатні, а також, щоб у всіх районах були укладені договори про висвітлення діяльності органів місцевої влади», – підкреслила начальник управління.

За дорученням Президента була створена міжвідомча робоча група з аналізу стану дотримання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яку очолила прес-секретар Президента Дарія Чепак.

Вікторія Маренич зазначила, що міжвідомча робоча група проводить семінари та круглі столи, де думки, досвід і ідеї учасників служать доопрацюванню законопроекту. На її погляд, харківські комунальні ЗМІ також можуть виробити ряд пропозицій, які можна направити для розгляду робочої групи.

Теги