Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На участь у V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» подано 135 заявок з 26 країн (доповнено)

На участь у V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень» подано 135 заявок з 26 країн (доповнено)

На сьогодні подано 135 заявок на участь у V Міжнародному кінофестивалі «Харьковская сирень». Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомила начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації, співголова оргкомітету Міжнародного кінофестивалю «Харьковская сирень» Вікторія Маренич.

За її словами, цього року бажання взяти участь у фестивалі виявили режисери з 26 країн, серед яких не лише держави ближнього зарубіжжя, а також традиційний учасник фестивалю – Франція, але і такі країни, як Бельгія, Великобританія, США, Німеччина, Іспанія, Португалія, Італія, Індія, Швеція, Сирія, ОАЕ, Нова Зеландія, Естонія.

«У 2009 році у фестивалі брало участь 3 країни. У 2010, 2011, 2012 роках нам вдавалося зібрати учасників із 7 країн. Кожен рік це були різні країни, але число їх залишалося незмінним. В цьому році ми вирішили не зупинятися на досягнутому, і зараз у нас 26 країн-учасниць, а також з Канадою ми ще працюємо. При цьому фільми прибувають, щоденно додається по 5-6 фільмів», - повідомила Вікторія Маренич.

За її словами, в категорії «Ігрове кіно» на даний момент надійшло 106 фільмів, за перемогу в номінації «Документальний фільм» вже готові поборотися 20 фільмів, також надійшло 9 фільмів анімаційного жанру. При цьому прийом робіт ще триватиме до 25 березня.

«Наш оргкомітет продовжує до 25 березня приймати роботи для участі в кінофестивалі. Потім ми передамо роботи селекційній комісії, яка протягом 2 тижнів оприлюднить список тих кандидатів, які будуть претендувати на призи. Всі відібрані роботи ми передамо членам журі, щоб вони до травня склали своє уявлення про фільми і тут вже не витрачали час на їх перегляд», - розповіла Вікторія Маренич.