Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Наприкінці березня на Харківщині стартує посівна кампанія

Наприкінці березня на Харківщині стартує посівна кампанія

Як повідомив сьогодні директор Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Віталій Панов, посівна кампанія в Харківській області почнеться через 10-14 днів. За його словами, за сприятливих погодних умов у весняний і літній період на Харківщині очікується гарний урожай зернових.

Як підкреслив Віталій Панов, цього року влада зверне особливу увагу на господарства, на угіддях яких урожайність в минулому році була нижчою, ніж в середньому по області.

«Таких господарств - 32% загальної кількості. Це дрібні і середні господарства, які з якихось причин не витримують сучасних аграрних вимог. Зараз добре розвинене агрокредитування, можна отримати кошти в рамках форвардних закупівель через Українську зернову корпорацію, тому всі господарства мають фінансові можливості закупити все необхідне для проведення посівної кампанії», - зазначив він.

Для проведення посівної кампанії необхідно 47 тис.т насіння, вже заготовлено 55 тис. т. насіння, а також 60,1 тис. т мінеральних добрив (на 32% більше необхідного обсягу). Обсяг заготовленого дизпалива складає 24 тис.т, або 97% потреби. В області до весняно-польових робіт планується залучити 8,6 тис. тракторів, 3,7 тис. культиваторів, 2,9 тис. зернових сівалок, а також 1,1 тис. агрегатів для внесення гербіцидів. Вже відремонтована і готова до роботи майже вся техніка, в тому числі 98% тракторів.