Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Державне фінансування українського протезування в 2013 році буде збільшено

Державне фінансування українського протезування в 2013 році буде збільшено

Протезування України перебуває на досить високому конкурентному рівні, але вимагає інвестування та державної підтримки. Про це повідомила сьогодні в ході брифінгу Міністр соціальної політики України Наталія Королевська. За її словами, в цьому році вся сфера протезування отримає з держбюджету понад 500 млн. грн., але цього все ще недостатньо, тому Міністерство буде подавати зміни до бюджету 2013 року для збільшення цієї суми як мінімум на 30 млн. грн.

«Згідно з соціальними ініціативами Президента України Віктора Януковича в 2013 році планується на 100% забезпечити протезами і ортопедичним взуттям всіх дітей. Також буде продовжено виконання завдання, яке було поставлено на 2012 рік – забезпечити протезування усіх інвалідів, які цього потребують. Для виконання всіх соціальних ініціатив сума фінансування буде збільшена, і ми будемо прагнути до високої якості нашого українського протеза, щоб у нас була і підтримка власного виробника, і імпортозаміщення. За якістю ми сьогодні вже можемо конкурувати з кращими європейськими аналогами», – зазначила Наталія Королевська.

Вона висловила сподівання, що протягом 2 років стане можливим досягти помітних результатів у цьому напрямку. Всього в країні 2 млн. 800 тис. інвалідів. В даний час існують проблеми, коли одна пара взуття виділяється людині без урахування сезонності, візки змінюються не частіше, ніж раз на 4 роки, і надходять скарги з цих та інших приводів. У планах Міністерства – зібрати всі заявки і зіставити їх з існуючими виробничими можливостями, а також максимально забезпечити якість та обслуговування. Зокрема, передбачається створення мережі сервісних центрів, щоб у людей з'явилася можливість ремонту і підгонки свого протеза недалеко від місця проживання.