Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі

Валентин Дулуб зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні Аленом Ремі

Сьогодні відбулась зустріч першого заступника голови Харківської облдержадміністрації Валентина Дулуба та заступника голови Харківської обласної ради Людмили Давидової з Надзвичайним і Повноважним Послом Французької Республіки в Україні паном Аленом Ремі. Під час заходу сторони обговорили стан та перспективи взаємовигідного співробітництва між Харківською областю та Францією. Валентин Дулуб зазначив, що Харківська область є сільськогосподарським, інноваційним, транспортним та освітнім центром. Налагоджено довгострокове співробітництво у науковій сфері: в Харкові працює спільна франко-українська програма підготовки магістрів між Харківським національним економічним університетом та французьким університетом «Ліон-2». Також активним учасником співробітництва є Харківський національний університет ім. Каразіна.

«Не можна не сказати про культурні зв'язки. За підтримки посольства Франції в Україні та завдяки Французькому інституту розвивається співробітництво у цій сфері. У Харкові щорічно проводиться «Тиждень франкофонії» та фестиваль «Французька весна». Нашим внеском в партнерство між двома країнами є Міжнародний кінофестиваль «Харьковская сирень», що проводиться вже в п'ятий раз. На нього ми запрошуємо представників французького кінематографа. З кожним роком «Харьковская сирень» набуває все більшої і більшої популярності», – підкреслив перший заступник губернатора.

В той же час, на його думку, потенціал співробітництва реалізований не повною мірою і є шляхи подальшого розвитку відносин.

Зі свого боку Ален Ремі повідомив, що це його перший візит до Харкова, і наше місто справило на нього добре враження. «Харків - велике місто. Це приємне місто, хоча я встиг побачити лише малу його частину», – заявив він. Також Посол погодився, що співробітництво має бути розширене, зокрема у сільськогосподарській сфері і на рівні взаємовідносин міст і регіонів.