Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Реалізація політики соціальної справедливості – один із пріоритетів державної політики на 2013 рік

Реалізація політики соціальної справедливості – один із пріоритетів державної політики на 2013 рік

Серед пріоритетів державної політики на 2013 рік залишається послідовна реалізація політики соціальної справедливості. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час засідання Ради регіонів. «Підвищення соціальних стандартів повинно продовжуватись, а для цього необхідно забезпечити позитивну динаміку економіки та збільшувати можливості держбюджету. В умовах жорстких бюджетних обмежень має відбуватися вдосконалення організації соціальної сфери, посилення адресності соціальних видатків та фокусування роботи на ранньому виявленні проблем у сім’ях і своєчасному наданні якісних соціальних послуг», – зазначив він.

Також у 2013 році влада продовжить працювати над стабілізацією Пенсійного фонду та формуванням джерел для наступного підвищення пенсійних виплат.

«На часі – модернізація політики зайнятості, яка має бути адекватною потребам структурних зрушень в економіці. Наступний рік пройде під знаком реалізації нового закону про зайнятість. Ми якісно змінимо підходи до стимулювання створення робочих місць, передусім для найбільш вразливих на ринку праці категорій: молодь, інваліди, люди передпенсійного віку», – підкреслив Віктор Янукович.

За його словами, пріоритетом реформи системи охорони здоров’я у наступному році має бути становлення дієвої системи екстреної медичної допомоги та розбудова мережі первинної медичної допомоги в усіх регіонах. А у пілотних регіонах повинні бути запроваджені нові моделі бюджетного фінансування медичних закладів.