Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Затверджена обласна цільова Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки

Затверджена обласна цільова Програма сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012-2015 роки

В ході пленарного засідання XVII сесії Харківської обласної ради VI скликання затверджено обласну цільову Програму сприяння розвитку громадянського суспільства на 2012 – 2015 роки. Як нагадав голова облради Сергій Чернов, навесні депутати ухвалили концепцію сприяння розвитку громадянського суспільства, після чого спільно з громадськими організаціями, політичними партіями, територіальними громадами була розроблена програма.

«Ми першими в Україні таку програму підготували. З часом вона буде коригуватися, але найголовніше – нам треба створити умови, щоб надати можливість розвитку громадських організацій, ініціативних людей, щоб вони могли впливати на рішення влади, брали участь у прийнятті рішень і разом із владою несли відповідальність за те, що відбувається на місцях. Підтримка територіальних громад дуже важлива для ефективної реалізації будь-якого управлінського рішення», – зазначив він.

Основними завданнями Програми є зокрема створення сприятливих умов для діяльності та розвитку інститутів громадянського суспільства в Харківській області та забезпечення їх співпраці з виконавчою владою та органами місцевого самоврядування. Метою Програми є створення сприятливих умов для подальшого розвитку громадянського суспiльства в регіоні та досягнення європейських стандартів у забезпеченні та захисті прав і свобод людини і громадянина.

Теги