Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області спостерігається приріст поголів'я великої рогатої худоби

У Харківській області спостерігається приріст поголів'я великої рогатої худоби

Про це сьогодні в ході прес-конференції розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. Він зазначив, що в порівнянні з аналогічною датою минулого року приріст склав 2,5 тис. голів. Збільшення цього показника досягнуто за рахунок відтворення стада: телят в цьому році отримано на 1350 голів або на 4% більше.  На думку начальника Департаменту агропромислового розвитку ХОДА, не останню роль у досягненні цих показників відіграє впровадження у виробництво новітніх технологій утримання і доїння корів. Це, перш за все, установка сучасних доїльних залів (в області їх вже 10) і молокопроводів (їх в області налічується 89).

За словами Віталія Панова, також на Харківщині збільшується поголів'я свиней. Зокрема, почав відновлювати свою діяльність ПАТ «Агрокомбінат «Слобожанський» Чугуївського району, куди вже завезено 5085 голів племінних свиней.

«Всього планується завезти 5200 голів, а загальне поголів'я свиней до кінця року довести до 20 тис. голів. Реалізація свиней на забій почнеться в 2013 році. До середини наступного року ми плануємо вийти на ті виробничі потужності, які були раніше у цього агрокомбінату», - підкреслив Віталій Панов.

Також в області щомісяця поліпшується динаміка обсягів реалізації худоби та птиці в сільськогосподарських підприємствах. Неабиякою мірою цьому сприяє відновлення діяльності ТОВ «Курганський бройлер» Балаклійського району. До кінця жовтня поточного року на підприємстві чисельність поголів'я птиці вже доведена до 1,3 млн. голів.