Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Школа юного журналіста працює при управлінні у справах преси та інформації вже третій рік

Школа юного журналіста працює при управлінні у справах преси та інформації вже третій рік

Вже третій рік при управлінні у справах преси та інформації ХОДА працює Школа юного журналіста, яка є складовою частиною розвитку інформаційного простору Харківської області. Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації Вікторія Маренич, слухачами Школи є талановиті діти, які навчаються у 8-11 класах і мають неабияке бажання відкривати у світі щось нове. Також начальник управління наголосила, що цей досвід для слухачів школи є безкоштовним.

«Ця ідея на сьогоднішній день є унікальною. Саме про неї ми вели розмову з керівником Національної спілки журналістів України Олегом Наливайком, який 1-2 листопада перебував у Харкові. Школа дає тим дітям, які хочуть у майбутньому пов’язати своє життя з роботою журналіста, можливість побачити своє майбутнє ремесло. А це дуже важливо, тому що діти вже до кінця року усвідомлюють, чи їм потрібна ця робота, чи вони захоплюються просто міфом, бо міфологізації навколо нашої професії дуже багато», – підкреслила вона.

Вікторія Маренич повідомила, що завдяки Школі діти вже вміють писати репортажі, знають, як брати інтерв’ю, як потрібно знімати. На кожному занятті вони мають можливість спілкуватись із заслуженими журналістами України, ставити запитання, робити інтерв’ю; відвідують практичні заняття, вчаться поводити себе в кадрі та працювати з мікрофоном.

За словами начальника управління, мета цієї ініціативи насамперед в тому, щоб талановиті діти з Харківської області мали такі ж можливості, як мешканці обласного центру.