Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка передали рідкісні книги

У рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!» Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка передали рідкісні книги

Сьогодні начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич передала Харківській державній науковій бібліотеці ім. В. Г. Короленка ряд книг видання початку XX століття, що були зібрані в рамках акції «Зроби добру справу - подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня за ініціативи управління у справах преси та інформації. «На сьогодні бібліотека ім. Короленка є одним з головних наукових центрів України, особливо Харкова, де люди можуть поповнити свої власні знання. Організовуючи акцію «Зроби добру справу - подаруй книгу!», ми були націлені на те, щоб зібрати нову літературу. Тому що ми планували передати її у госпіталь для інвалідів війни, у територіальні центри соціального обслуговування та шкільні бібліотеки Харківської області. Але серед різноманіття всіх книг, які передали люди, виявилися видання початку XX століття. Ми звернулися до бібліотеки ім. Короленка з тим, щоб вони цю літературу взяли в дар і могли давати ці книги в користування іншим людям, які ними будуть цікавитися», - сказала Вікторія Маренич.

«Безумовно, ці книги являють і історичну, і художню цінність. Я думаю, що вони будуть дуже корисні для нашої бібліотеки і для наших читачів. Ми завжди раді, коли нам дарують книги. Вони займуть почесне місце в нашій бібліотеці», - зазначила бібліотекар відділу комплектування Харківської державної наукової бібліотеки ім. В. Г. Короленка Лариса Кравченко.

Зокрема, до бібліотеки були передані книги чотирьох авторів: чотири томи із зібрання творів А.О. Писемського (1910-1911 рр.); 2 томи творів П.І. Мельникова (1909 р.); «Розповіді» С. Гусєва - Оренбурзького (1906 р.) і роман «Звільнилася!» А. Вербицької (1906 р.).