Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Євген Савін привітав вірменську діаспору Харківщини з 21-ю річницею незалежності Республіки Вірменія

Євген Савін привітав вірменську діаспору Харківщини з 21-ю річницею незалежності Республіки Вірменія

25 вересня в Харківському національному театрі опери та балету відбулися урочистості, присвячені 21-й річниці незалежності Республіки Вірменія. Представників вірменської діаспори Харківщини привітали зі святом заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін та Харківський міський голова Геннадій Кернес. «Сьогодні в цьому залі зібралися найбільш шановані представники вірменського народу, які живуть в Харкові і Харківській області. Вміння працювати, вміння жити, вміння бути поруч як в скрутну, так і радісну хвилину здобули представникам вірменського народу велику повагу серед всіх жителів Харківської області. Багато хто з вас знайшов тут своїх друзів, для багатьох з вас Харківська область стала другим домом. Нехай це триває завжди», – заявив Євген Савін у своїй вітальній промові.

Також заступник губернатора вручив ряд почесних нагород облдержадміністрації за внесок у розвиток співробітництва Харківської області та Республіки Вірменія.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Вірменія в Україні Андранік Манукян, який прибув до Харкова з нагоди святкування Дня незалежності Республіки Вірменія, та голова Харківської обласної громадської організації «Вірменська національна міська громада» Армаіс Оганесян висловили подяку меру Харкова Геннадію Кернесу і голові Харківської облдержадміністрації Михайлу Добкіну за сприяння і підтримку, надані вірменській діаспорі Харківщини.

Завершився вечір святковим концертом, в ході якого виступили ансамбль «Аракс» ім. Багратяна Гамлета, учасниця народного вокального ансамблю шоу-бенд «Сузір'я» Аліна Лалаян і відомий співак Тата Симонян.

Довідка. У Харківському регіоні, згідно з переписом 2001 року, проживає 11 тисяч вірмен. Зареєстровано 4 громадських організації: Харківська обласна громадська організація «Вірменська національна громада», Харківська міська громадська організація «Вірменський культурний центр», Харківська обласна організація «Вірменське товариство культурних зв'язків» і громадська організація «Харківська міська вірменська община». У 2010 році відкрито Вірменський культурно-просвітницький центр ім. Г.О. Алтуняна.