Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На підготовку Харкова та області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було використано близько 14 млрд. грн.

На підготовку Харкова та області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було використано близько 14 млрд. грн.

За останніми підрахунками, на підготовку Харкова та Харківської області до чемпіонату Європи з футболу 2012 року було витрачено близько 14 млрд. грн., у тому числі близько 1,2 млрд. грн. з місцевих бюджетів. Так, обласний бюджет виділив близько 300 млн. грн., а міський – трохи більше 900 млн. грн. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської облдержадміністрації Сергій Авершин. У той же час він підкреслив, що ще рано остаточно підбивати фінансові результати Євро-2012, зважаючи на специфіку самого проведення подібного заходу. Серед безумовних плюсів директор Департаменту відзначив, що Харківську область відвідала рекордна кількість туристів – близько 70 тисяч. Крім того, все, що було підготовлене до чемпіонату, залишилось у користуванні міста: прекрасні дороги, відремонтовані фасади будівель, чисті вулиці, сквери і парки, аеропорт.

«Як правило, такі заходи не дають миттєвого результату. Ми отримали той імпульс, який дозволить надалі заробляти на території області значні гроші. Хотів би назвати кілька цифр. До Євро-2012 за державні та спонсорські кошти було збудовано аеропорт: злітну смугу і новий термінал. За 3 дня проведення матчів чемпіонату Європи до Харкова було виконано 750 рейсів. Така інфраструктура повинна була пройти випробування, і вона з ним впоралася, адже одна справа приймати 2-3 рейси на день, інша – 750 за 3 дні. Тепер всі мають можливість спостерігати за тим, як розвивається наш аеропорт, і збільшується ділова активність на території Харківської області. Від цього ми в майбутньому очікуємо результатів у вигляді залучених інвестицій, побудованих підприємств і розвинених фірм», – заявив Сергій Авершин.

Він нагадав, що у вересні в Харкові відбудеться традиційний економічний форум «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи», який проводиться в 4 раз. Відзначається позитивна динаміка в бік збільшення кількості бізнес-делегацій.